Projecten

Hieronder vindt u een selectie van onze projecten.

Publicatie Circular is going global

Voor Holland Circular Hotspot maakte Diana het Engelstalige magazine Circular is Going Global, in samenwerking met Holland Branding.  In korte tijd werden meer dan 30 aansprekende cases van Nederlandse ondernemers bijeen gebracht om Nederland als circulair gidsland te promoten. 

Programmamanager Nederland circulair!

Diana was voor De Groene Zaak verantwoordelijk voor ontwikkeling van meer dan 100 Best Practices Circulaire Economie, meerdere publicaties, bijeenkomsten en netwerkontwikkeling voor Nederland Circulair! Samen met andere non-profit organisaties werd gewerkt aan de ontwikkeling van het programma en het bereiken van honderden Nederlandse ondernemers.

Circular business breakfast Rotterdam

Op woensdag 17 januari 2018 kwamen 80 mensen naar BlueCity in Rotterdam voor een ondernemersontbijt over circulair ondernemen. Na presentaties van SEW Eurodrive en Gispen en een korte discussie, konden de aanwezigen in gesprek met de gemeente Rotterdam Circo en Innovation Quarter. De activiteit werd door Diana georganiseerd en gehost voor Nederland Circulair in het kader van de Week van de Circulaire Economie. (foto: BlueCity)

Producenten verantwoordelijk maken voor circulair

Hoe kan Extended Producer Responsibility (EPR), oftewel producentenverantwoordelijkheid ingezet worden om de transitie naar Circulaire Economie te stimuleren? Verkenning voor EY in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.  Lees het rapport hier.

 

inspiratiesessie voor de fruitmotor

Voor de Betuwse Fruitmotor organiseerde Diana een excursie langs Rotterdamse food-ondernemers. De dag leverde niet alleen inspiratie en uitwisseling van kennis maar ook veel ideeën voor samenwerking. Ook op zoek naar nieuwe partners om je circulaire plannen te realiseren? Laat het weten!

Circular award 2018

Vijf bedrijven werden genomineerd voor de Circular Award 2018, Closing the Loop werd de winnaar. Ter promotie werden flyers en posters ontwikkeld, die onder meer werden ingezet bij het MVO Nederland Nieuwjaarsevent. Diana schreef de teksten en coördineerde de productie voor Nederland Circulair. Uitvoering door ontwerper Jochem Duyff en fotograaf Roza Schous.

ROADMAP Circulaire TexTIELketen

Ontwikkeling van een model en roadmap voor Proeffabrieken Textielrecycling voor de Werkgroep Circulaire Economie van Plan van Aanpak Verduurzaming Nederlandse textiel- en kledingsector, in opdracht van Rijkswaterstaat.  Als vervolg op het projectrapport van EY heeft de werkgroep de roadmap verder uitgewerkt. 

Get Started Coach

Diana de Graaf is startup coach in het Get Started programma van het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) in Rotterdam. Met speciale aandacht voor startups met een duurzaam of circulair concept.